Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η πεντάκτινη αγάπη στο ευλογημένο ανδρόγυνο



Κάθε άνθρωπος στη γη επιθυμεί να ζει στη ζωή αυτή με χαρά και ευτυχία. Όλα τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός σε αυτό αποσκοπούν. Εξάλλου η όμορφη δημιουργία που έκανε για μας ο Θεός το σκοπό αυτό εξυπηρετεί.
Σαν κορυφαίο δώρο στον άνθρωπο, ο Θεός του χάρισε στο τέλος και τον πολύτιμο σύντροφο του για να μπορεί μέσα από τον αλληλοσεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη να ολοκληρώσει την ευτυχία του. 
Όταν από τον Αδάμ έφτιαχνε την Εύα του χάριζε κατ’ ουσία τη μεγαλύτερη χαρά αλλά και του έδινε το μεγαλύτερο θεϊκό μήνυμα. Η Εύα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από τον άνδρα αλλά ένα κομμάτι από τον εαυτό του. Έτσι θα έπρεπε πάντα να βλέπει την σύντροφο του αν ήθελε να διατηρήσει στη ψυχή του την ευτυχία. 

Ποιος θέλει να υποφέρει κάποιο μέλος του σώματος του; Στον παραμικρό πόνο, στην παραμικρή ασθένεια τρέχει με πολλή σπουδή στο γιατρό για τη θεραπεία.
Έτσι ακριβώς ο Θεός αφήνει τον Αδάμ να κατανοήσει πως πρέπει να συμπεριφέρεται απέναντι στη γυναίκα του. Θα πρέπει να την αγαπά και να την προσέχει σαν το δικό του σώμα. Αλλά και εκείνη να αναγνωρίζει την προστατευτική δύναμη της αγάπης του ανδρός της και με τον σεβασμό της να του αποδίδει την αξία που του πρέπει.
Ο Θεός μέσα στην πανσοφία του δεν έδωσε στον Αδάμ απλά μια γυναίκα για παρέα, αλλά κάτι τόσο μεγάλο, δυνατό και ωραίο που σιγά, σιγά ο Αδάμ θα το αντιλαμβανόταν και θα δοξολογούσε γι αυτό τον Ουράνιο του Πατέρα.
Όταν η αγάπη καθόρισε την απόλυτη ευτυχία ανάμεσα στο ανδρόγυνο, τότε και οι δυο μαζί δεν άργησαν να αντιληφθούν πως ο Θεός καθόρισε η αγάπη αυτή που είχε ο ένας στον άλλο να μην είναι μια απλή αγάπη αλλά μια πεντάκτινη αγάπη.
Ο ένας θα γινόταν για τον άλλο μια γλυκιά αγάπη αλλά με πέντε ηλιαχτίδες τρυφερής και στοργικής αγάπης.

Θα γινόταν δηλαδή ο άντρας για τη γυναίκα του εκτός από τρυφερός σύζυγος και προστατευτικός πατέρας, μοναδικό παιδί, πιστός φίλος και αφοσιωμένος αδελφός.
Σαν σύζυγος θα μπορούσε να νιώθει την ενότητα αυτή με το ταίρι του, αναγνωρίζοντας πως είναι ένα κομμάτι του εαυτού του.
Σαν πατέρας προστατευτικός θα έμενε πάντα άγρυπνος μην τύχει και τίποτε κακό συμβεί στο κοριτσάκι του. Σαν πατέρας θα ήταν πρότυπο παραδείγματος που με την αγάπη του, το σεβασμό του και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό του, θα το καθοδηγούσε με σύνεση και σοφία στο καλό και στην αρετή.
Σαν παιδί πάλι θα μπορούσε τις στιγμές της αδυναμίας του να κλειστεί χωρίς φόβο στη μητρική αγκαλιά της συντρόφου του για να ξεπεράσει τις πρόσκαιρες δυσκολίες του, αλλά και να γεμίσει με δύναμη μοναδική που μια μάνα ξέρει να δίνει στο μονάκριβο της παιδί.
Σαν φίλος πιστός θα μεταβληθεί σε άγγελο πραγματικό στη σύντροφο του όταν εκείνη θα ήθελε να μιλήσει για κάποια θέματα που πιο εύκολα εμπιστεύεσαι σε ένα φίλο  και που δεν θα τολμούσε εύκολα να τα πει στον άντρα της.
Σαν αδελφός αφοσιωμένος στην αδελφική αγάπη που πάντα νοιάζεται, υποφέρει, πονά αλλά και χαίρεται σε κάθε φάση της πορείας της αδελφής του, γεγονός που κάνει πολύ σημαντική και σπουδαία της παρουσία του αδελφού.

Αναμφίβολα, τα πέντε αυτά, είναι όνειρο ζωής για κάθε γυναίκα που θα ήθελε να επιλέξει έναν άνδρα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.  
Όμως, για να ολοκληρωθεί η ευτυχία στον ανδρόγυνο πρέπει και η γυναίκα να γίνει για τον άνδρα της μια πεντάκτινη αγάπη. Πρέπει δηλαδή και αυτή να γίνει για τον άνδρα της:
Σύζυγος πιστή που θα τον κοιτά στα μάτια με λατρευτική αγάπη, ικανή να μην αφήνει ποτέ καμιά ύπουλη και ξένη γυναικεία παρουσία να κλέψει με δόλο τον αγαπημένο της άνδρα.
Μάνα τρυφερή που θα κλείνει με μοναδική στοργή στο στήθος της τον άντρα της σαν μικρό παιδί, για να του γαληνέψει την ψυχή από την ταραχή, τη θλίψη και τις υπόλοιπες δυσκολίες της καθημερινής ζωής.
Κόρη μητρική που με τον σεβασμό και την μοναδική αγάπη που έχουν όλα τα κορίτσια στον πατέρα τους, θα την κάνει να ζει με το σύντροφο της στιγμές μοναδικής αγάπης και λατρείας.
Φίλη ανεκτίμητη που θα του δίνει μέσα από την πολύτιμη εμπιστοσύνη και τις συνετές της συμβουλές, τη δυνατότητα να μην παρεκτρέπεται στη σύγχυση των λογισμών του για την επίλυση κάποιων προβλημάτων που δεν θα μπορούσε να τα εκθέσει στη γυναίκα του.
Αδελφή πολύτιμη που θα γίνεται το στήριγμα του και θα του δίνει την ευκαιρία να ξεκουράζεται στη σιγουριά της αδελφικής της αγάπης και να παίρνει πολύτιμες αδελφικές συμβουλές που θα τον βοηθούν να αντιμετωπίζει με περισσότερη σύνεση και σοφία τα διάφορα θέματα της παρούσας ζωής.

Σαν πεντάκτινη αγάπη μπορεί το ανδρόγυνο να ζήσει πραγματικές στιγμές χαράς και ευτυχίας μέσα στο γάμο που ο Θεός τους ευλόγησε.
Η ευλογία του Θεού αποτελεί αναμφίβολα τη βάση αυτής της πεντάκτινης αγάπης, αφού μόνο με τη Χάρη του Θεού θα μπορεί η πεντάκτινη αυτή αγάπη να καρποφορήσει στις ψυχές των συζύγων.
Για τον λόγο αυτό οι σύζυγοι που θέλουν να ζήσουν την ευτυχία του γάμου τους μέσα από την πεντάκτινη αυτή αγάπη πρέπει με απλότητα παιδιών να την ζητούν από τον ουράνιο Πατέρα τους, που είναι και η πραγματική πηγή κάθε αληθινής αγάπης.
Όσο και οι δυο θα ακουμπούν με αγάπη και εμπιστοσύνη στην καρδιά του Θεού, τόσο Εκείνος θα τους μεταδίδει με τη χάρη του αγίου Πνεύματος την πεντάκτινη αγάπη της συζυγικής ευτυχίας. Μπορεί αυτό να γίνεται σταδιακά αλλά τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και ευεργετικά.
Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να διαταράξει το μεγαλείο αυτής της αγάπης είναι όταν ο ένας από τους δυο δεν θέλει να ακουμπά με εμπιστοσύνη στο Θεό του, οπότε και εξ υπαιτιότητας του διακόπτει τη συνεχή ροή της χάρις της πεντάκτινης θεϊκής αυτής αγάπης.
Είναι τότε που ο ένας από τους δυο όχι μόνο κατεβάζει τα δυο του μάτια από την πηγή του φωτός και της γαλήνης αλλά μπορεί να συμπαρασύρει σε αυτή τη πτώση και τον σύντροφο του, με απρόβλεπτες  καταστροφικές συνέπειες για τη συζυγική τους σχέση.
Είναι τότε που ξεκινούν τα βασικά προβλήματα στη σχέση του ανδρογύνου και που η μια ενωμένη με την αγάπη καρδιά τους αρχίζει να κόβεται στη μέση.
Ευτυχισμένα τα ανδρόγυνα που στηριγμένα στην απόλυτη εμπιστοσύνη του Θεού τους, ζουν με απλότητα μικρών παιδιών την γλυκύτητα της πεντάκτινης συζυγικής τους αγάπης.

Printfriendly