Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η θαυμαστή δημιουργία του ανθρώπου


Όταν ο Θεός έκανε τον υπέροχο αυτό κόσμο μέσα σε έξι μέρες, δηλαδή σε έξι μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι άγγελοι στον ουρανό θαύμασαν την όμορφη αυτή δημιουργία και με πανηγυρισμούς δοξολόγησαν τον παντοδύναμο Θεό.
Η χαρά τους όμως έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν άκουσαν τον Δημιουργό Θεό να τους λέει:
Θα πλάσω τώρα το τελειότερο μου δημιούργημα, τον άνθρωπο, και θα του δώσω όλη τη δημιουργία μου να την εξουσιάζει!
Και δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο με έναν τελείως ξεχωριστό τρόπο.
Πήρε χώμα από τη γη, για να κάνει το σώμα του και μετά φύσηξε μέσα του την θεϊκή Του Πνοή, για να του χαρίσει την αθάνατη ψυχή του και να τον κάνει τέλεια εικόνα δική Του!   
Αμέσως η θεία Χάρη του αγίου Πνεύματος πλημμύρισε την ψυχή του και τον γέμισε με μια ασύλληπτη αγάπη για όλη τη δημιουργία αλλά κυρίως για τον βασιλιά Θεό του. Είναι η στιγμή που ολοκληρώνεται η δημιουργία του τελειότερου πλάσματος του Θεού δηλαδή του ανθρώπου.

Ο Θεός στη συνέχεια εξηγεί μυστικά στην καρδιά του πρώτου ανθρώπου πως τον κάνει «εικόνα» τέλεια δική Του και του χαρίζει την απόλυτη ελευθερία, ώστε με τη σωστή αξιολόγηση των χαρισμάτων με τα οποία τον στολίζει να πετύχει το μεγαλύτερο δώρο που είναι το «καθ’ ομοίωση».
Να μοιάσει δηλαδή με τον Θεό του μέσα από την απόλυτη εμπιστοσύνη και αγάπη σ’ Αυτόν.
Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τη χαρά και την ευτυχία του ανθρώπου όταν άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του.
Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ήταν του Δημιουργού Θεού του!
Η καρδιά του πλημμύρισε από άπειρη αγάπη, ειρήνη και χαρά.
Ένοιωσε βαθιά μες τη ψυχή του αυτό που είναι ο ίδιος ο Θεός.
Αυτά τα τρία, η αγάπη, η ειρήνη  και η χαρά θα τον συνόδευαν πάντα όσο ο ίδιος ο άνθρωπος θα εμπιστευόταν απόλυτα τον βασιλιά Θεό του και θα έδειχνε απόλυτη υπακοή στο θέλημα Του.
Αγάπη, Εμπιστοσύνη, Υπακοή θα αποτελούν στο εξής τον βασικό κανόνα πάνω στον οποίο θα στηριζόταν η απόλυτη ευτυχία του.
Ο άνθρωπος θα μπορούσε να το πετύχει αυτό μόνο αν παρέμενε με την απόλυτη εμπιστοσύνη ενός μικρού παιδιού στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα του.
Τότε ο Θεός δεν θα τον έκρυβε απλά μέσα στην αγκαλιά Του αλλά ακόμα πιο βαθιά μέσα στη θεϊκή καρδιά Του για να τον χορταίνει με τα θεϊκά χάδια και φιλιά Του.

For English press here
Για Αγγλικά πατήστε εδώ

Printfriendly