Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μια αγκαλιά



Ότι πιο όμορφο μπορεί να ποθήσει ένα ορφανό, κρύβεται μέσα σε μια αγκαλιά. Μια ζεστή μητρική ή πατρική αγκαλιά.
Δεν είναι μόνο το φαγητό, που στερείται σε καθημερινή βάση το ορφανό, αλλά κυρίως μια ζεστή αγκαλιά να του ζεστάνει την καρδιά.
Με χαρά άκουγαν που τους έλεγα, πως αν και δεν έχουν εδώ στη γη ένα πατέρα για να τους προστατεύει, έχουν ένα γλυκό Πατέρα στον ουρανό που τους λατρεύει!
Ήθελαν πολύ να μάθουν γι' Αυτόν τον ουράνιο Πατέρα, που έκρυβε την ψυχούλα τους μέσα στα βάθη της καρδιάς Του, μέχρι εκείνη τη στιγμή που επρόκειτο να γεννηθούν, οπότε την φύτευε μέσα στη μήτρα της μαμάς τους.
Με απορία, στην αρχή, άκουγαν πως ο πραγματικός τους πατέρας και η πραγματική τους μάνα ήταν ο ίδιος ο Θεός Πατέρας, ο Δημιουργός του κόσμου. Όμως μετά, ένα χαμόγελο ευτυχίας, που μαρτυρούσε της ψυχής τους την χαρά, έδειχνε σε όλους φανερά πόσο τους άρεσε αυτό και πόσο πολύ  ανακούφιζε την μοναξιά της ορφάνιας τους.

   Με ρωτούσαν με παιδική αφέλεια, αν τους σκεπτόταν καθημερινά από τον ουρανό ο ουράνιος Πατέρας τους και αν τα αγαπούσε πολύ.
Και όταν τα διαβεβαίωνα πως, όχι μόνο τα αγαπούσε πολύ αλλά τα λάτρευε και πως για χάρη τους είχε φτιάξει ένα φανταστικό, πανέμορφο ουράνιο βασίλειο για να τους το χαρίσει όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, χαρά πλημμύριζε την παιδική καρδούλα τους. Φτάνει να έμεναν καλά παιδιά και να είχαν αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Τότε, όχι μόνο θα ζούσαν μέσα στον πανέμορφο Παράδεισο, συντροφιά με τον γλυκύ ουράνιο Πατέρα τους, αλλά θα απολάμβαναν μοναδικά, σαν όλα τα μικρά παιδιά, και τη ζεστή Του αγκαλιά, όπως κρατά κάθε μανούλα το μωρό της και το γεμίζει με μπόλικα μητρικά φιλιά!
Τι αξίζει Θεέ μου μια αγκαλιά! Πόσο αναζητώ ουράνιε μου Βασιλιά την δική Σου πατρική και μητρική ουράνια αγκαλιά! 

Printfriendly