Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Με εμπιστοσύνη στην αγκαλιά του Θεού




Όλα τα παιδάκια νιώθουν πάντα  πολύ αγάπη και σιγουριά στην αγκαλιά του μπαμπά τους. Ο γλυκός μπαμπάκας είναι για το μικρό παιδάκι ο επίγειος βασιλιάς της καρδιάς του. Στην αγκαλιά του πάντα τρέχει και στη χαρά αλλά και στις παιδικές του θλίψεις. Λες και η αγκαλιά του πατέρα του, είναι ο βασιλικός θρόνος της ψυχής του. Το ίδιο και ίσως περισσότερο, είναι και η αγκαλιά της γλυκιάς του μανούλας.
Αλήθεια, γιατί είναι τόσο γλυκιά, τόσο τρυφερή και τόσο στοργική η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά;
Μα γιατί μοιάζει με μια άλλη πολύ πολύ γλυκιά αγκαλιά, που όμοια της σε όλη τη γη δεν υπάρχει. Είναι αυτή του Ουράνιου Πατέρα μας. Κι ενώ είναι ο πιο γλυκός Μπαμπάς του κόσμου, είναι ταυτόχρονα και η πιο γλυκιά, η πιο τρυφερή και η πιο στοργική Μαμά, που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά.
Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνάει ποτέ  την μεγάλη αυτή αλήθεια. Ότι, δηλαδή, ο Θεός Πατέρας είναι για μας και Μανούλα γλυκιά και Μπαμπάκας στοργικός, και όλοι εμείς είμαστε τα δικά Του παιδάκια. Και όσα μικρά παιδάκια είναι ορφανά και δεν γνώρισαν ποτέ μαμά και μπαμπά, ο Ουράνιος Πατέρας είναι γι’ αυτά δυο φορές Μπαμπάκας και Μανούλα. Μπορώ με σιγουριά να πω, πως πραγματικό ορφανό παιδί είναι εκείνο που ζει χωρίς να ξέρει πως έχει ένα Ουράνιο Πατέρα γλυκό και στοργικό.

   Όλα τα μικρά παιδιά πρέπει να ξέρουν την μεγάλη αυτή αλήθεια για τον γλυκό μας Ουράνιο Πατέρα και Θεό. Πρέπει να Τον αγαπάμε πολύ, με όλη μας την καρδιά και να κρυβόμαστε με απόλυτη εμπιστοσύνη μέσα στην στοργική Του αγκαλιά. 
   Όταν γονατίζουμε να προσευχηθούμε, να Του μιλάμε με πολύ αγάπη και εμπιστοσύνη, όπως ακριβώς ένα μικρό παιδάκι στον γλυκό του πατερούλη. Εκείνος τότε μας ακούει σαν Μπαμπάς με προσοχή και είναι έτοιμος να ικανοποιήσει την επιθυμία των παιδιών Του, όταν βέβαια αυτό πρόκειται να ωφελήσει την ψυχή τους. Εκείνος σαν παντογνώστης γνωρίζει καλά την ψυχή του κάθε παιδιού του και γνωρίζει τι είναι το καλύτερο για τον καθένα από μας. Ποτέ δεν θα επέτρεπε κάτι που στο μέλλον θα μας προκαλούσε στεναχώρια ή κακό, γι’ αυτό και πρέπει να αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στα θεϊκά πατρικά Του χέρια, ζητώντας από Εκείνον να μεριμνήσει κατάλληλα με την δική Του σοφία για μας.
Πραγματικά, θα είναι πολύ ευτυχισμένη και γαληνεμένη κάθε ψυχούλα που θα πιστέψει πως ο Ουράνιος Πατέρας την κρύβει και την κρατά με πολύ στοργή στην αγκαλιά Του!

Printfriendly