Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αναζητώντας τον Θεό



Όποτε ήμουν στην Αφρική με νεαρά παιδιά, ήταν οι πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μου.
Η αθωότητα της ψυχής τους και η απλότητα της καρδιάς τους σε κάνει να λατρεύεις τα νεαρά αυτά αγγελάκια.
Με πόση λαχτάρα ζητούν να μάθουν για το Θεό! Με πόση δίψα και χαρά ρουφούν, σαν τα διψασμένα ελαφάκια, τα ουράνια λόγια που κρύβονται μέσα στο μοναδικό βιβλίο της ζωής, το άγιο Ευαγγέλιο!
Αλλά και με πόσο πόνο και αγωνία ζουν την σταυρική θυσία του Υιού του Θεού, που για χάρη όλων των ανθρώπων ήρθε στη γη να γίνει άνθρωπος όμοιος με μας, για να μας οδηγήσει κατόπιν με τον υπέροχο ευαγγελικό νόμο της αγάπης Του στον Ουράνιο Βασίλειο του Πατέρα Του!
Ζητούν να αγαπήσουν τον Θεό με όλη τους την καρδιά. Ζητούν να μπουν στην αγκαλιά του Θεού σαν τα μικρά παιδιά. Ζητούν να γίνουν τα μωρά του Θεού, που κρυμμένα με απόλυτη εμπιστοσύνη μέσα στην καρδιά του Θεού Πατέρα τους, να προχωρούν ξένοιαστα με γαλήνη και ειρήνη ψυχής το δύσβατο μονοπάτι της επί γης ζωής τους.   
 Εκεί, κατηχήτριες ταπεινές βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν τον αληθινό Θεό. Εδώ στην πατρίδα μας, το ύψιστο αυτό έργο της θεϊκής εκπαίδευσης των μικρών παιδιών μας, μπορεί να το πετύχουν με μεγάλη επιτυχία, εκτός από τα κατηχητικά σχολεία,  κυρίως οι ευσεβείς γονείς.
Όταν οι γονείς αγαπούν τον Θεό με την καρδιά τους και βάζουν σαν στόχο της ζωής τους να αναδείξουν τα παιδιά τους σε επί γης αγγέλους, σύμφωνα με τις εντολές του Ουράνιου Πατέρα τους, τότε μπορούν να καταφέρουν με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος την μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή τους. Να βγάλουν παιδιά αγίους!!!
Ευλογημένοι γονείς, ζήσετε πρώτα με το παράδειγμά σας και διδάξετε μετά στα παιδιά σας το άγιο Ευαγγέλιο και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό Πατέρα μας.
Από σας περιμένει ο Ουράνιος Βασιλιάς μας να γεμίσετε με τα παιδιά σας το Ουράνιο Βασίλειο Του!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Printfriendly