Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μάνα, η γλυκιά εικόνα του Θεού



Μαμά! Πως μπορεί μια τόσο μικρή λέξη να κρύβει τόση ευτυχία για ένα παιδί, αλλά και τόσο πόνο και νοσταλγία για ένα ορφανό!
Τη θλίψη αυτή των ορφανών παιδιών έζησα έντονα μέσα μου κάθε φορά που βρισκόμουν ανάμεσα στους μικρούς μου αγγέλους, τα ορφανά μου στην Αφρική.
Η δίψα τους για μητρική στοργή, για ένα χάδι γλυκό, για μια αγκαλιά από την πιο γλυκιά ύπαρξη στη γη, που είναι η κάθε γλυκιά μανούλα, σε έκανε άθελά σου να θέλεις να γίνεις εσύ για το κάθε ορφανό η δικιά του μανούλα!
Πόσες φορές δεν ικέτεψα το Θεό να πλημμυρίσει την καρδιά μου με απέραντη γλυκιά μητρική αγάπη για να μπορέσω να γεμίσω την πικραμένη ψυχούλα τους με την αγάπη, τη σιγουριά και την ασφάλεια που μόνο μια μαμά μπορεί να δώσει στο μονάκριβο θησαυρό της, το σπλάχνο της!
Πόσο ευτυχισμένα είναι εκείνα τα παιδάκια που μπορούν να χαίρονται την στοργή και την αγάπη της μαμάς τους! Πόσο θα πρέπει να προσεύχονται στο Θεό γι αυτήν και να τον ευχαριστούν! Αλλά και αυτά πόσο θα πρέπει να είναι υπάκουα σε κάθε συμβουλή της, αφού κρύβει μέσα της αγάπη θεϊκή!

   Κάθε μαμά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι είναι για το παιδί της μια μικρή εικόνα του Θεού. Από τις πράξεις, τα λόγια της και την εν γένει ζωή της φτιάχνει το σωστό μέλλον του παιδιού της.
Για να γίνει όμως τέλεια μάνα πρέπει να ζητά από το Θεό να την πλημμυρίσει με το πανάγιο Του Πνεύμα, ώστε ζώντας η ίδια την γλυκύτητα της μητρικής στοργής του ουράνιου Πατέρα και Θεού να μπορέσει να την μεταφέρει στο ίδιο της το σπλάχνο.
Είναι τότε που ο Θεός βλέποντας την αγάπη και την αγωνία της θεϊκής Του παραμάνας για το σπλάχνο της επεμβαίνει ο ίδιος να πλημμυρίσει με θεϊκή χάρη και πολλές αρετές το παιδί της! 
Ευλόγησε Κύριε, γλυκύτατε Ιησού μας, κάθε μάνα εδώ στη γη, να είναι δικιά Σου εικόνα θεϊκή αλλά και κάθε ορφανό παιδί να νιώθει πως είσαι Συ γι’ αυτό μοναδική μάνα τρυφερή και στοργική!

Printfriendly